Cum public?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, ca doritor de a publica la noi, este să trimiteți manuscrisul în format word.
În același fișier se trec mai întâi datele de contact: nume, email și telefon, date de social media, un scurt sinopsis, apoi povestea pe care doriți s-o supuneți atenției redactorilor Quantum.
Foarte important este felul în care se prezintă manuscrisul. Trebuie să fie scris îngrijit și corect românește, iar diacriticele, la locul lor.
Dacă se poate înscrie în proiectul editorial Quantum, se va iniția discuția în legătură cu publicarea.

Termenul minim în care un titlu ajunge de la manuscris aflat în posesia editurii la carte tipărită este de 6 luni. Oricare alt termen, mai scurt decât cel menționat, este nerealist.
Verificările corective succesive din partea editurii și autorului sunt de durată și nu ar trebui bagatelizate dacă se dorește ca titlul să ajungă în librărie într-o formă competitivă.

În general, autorul se grăbește să aducă lucrarea în fața lumii, iar acest lucru îl poate face să piardă din vedere detalii importante și să nu acorde atenția cuvenită corectării textului.
Manuscrisul final poate avea greșeli care pot scăpa inclusiv verificării corective a editurii.
Efectele negative vor apărea în timp. Autorul poate primi recenzii negative, care vor influența decizia altor potențiali cumpărători ai cărții. Efectele asupra vânzărilor pot fi temporare sau definitive. Multe librării vor renunța să mai comande titlul respectiv și, ca o consecință firească, nici editura nu-și va mai dori să colaboreze cu autorul.

IMPORTANT: Acordați o grijă deosebită verificării personale, de la editarea textului, la ortografie. Parcurgeți textul de mai multe ori înainte să-l trimiteți editurii, pentru a vă asigura că ați corectat eventualele greșeli.

Manuscrisul este editat de editură, nu rescris, astfel că, în cazurile în care intervenția editurii asupra unui text ar trebui să se petreacă într-o manieră care să îi depășească atribuțiile, manuscrisul se întoarce la autor, care va trebui să-l modifice conform indicațiilor editoriale și abia apoi să-l retrimită.
Acest proces se repetă de oricâte ori este nevoie, până când manuscrisul ajunge în forma finală care nu mai necesită corectare.

Odată ce titlul a fost publicat, este indicat ca autorul să participe și pe cont propriu la marketingului titlului său, independent de promovarea făcută de editură, sporind traficul pe paginile care îl listează și, implicit, volumul vânzărilor. O carte, oricât de bună, nu va capta atenția cititorului asaltat de milioane de alte titluri fără un marketing susținut. Internetul este o unealtă gratuită și ar fi păcat să nu se profite de nenumăratele mijloace pe care le oferă pentru expunerea unui titlu.

Manuscrisele se pot trimite la adresa de mail: editor@quantumpublishers.ro

Vă rugăm să nu trimiteți manuscrise la mail office@quantumpublishers.ro (vor fi șterse imediat din sistem), ci la adresa electronică dedicată: editor@quantumpublishers.ro

Doar autorii manuscriselor care se înscriu în programul editorial Quantum vor fi contactați (într-un termen cuprins între 30 – 90 de zile) de către redactorii noștri.
Trimiterea manuscrisului presupune acceptarea condițiilor enumerate mai sus.

Mulțumim.