Cum fu la Gaudeamus 2016?

Prima participare a editurii Quantum Publishers la Târgul de carte Gaudeamus 2016 a reprezentat un succes care ne-a depășit previziunile, considerate înainte exagerat de optimiste, că așa suntem noi pe aici.

Am rămas surprinși de numărul mare de fani câștigați de editură într-un timp relativ scurt, de fascinația pe care autorii noștri, cei mai mulți dintre ei aflați la debut, au reușit s-o insufle iubitorilor de carte. Noi am spus de la început că misiunea noastră este să dovedim că literatura românească contemporană nu e cu nimic mai prejos decât aceea străină și că o poveste scrisă de unul de-al nostru te poate acapara chiar mai tare decât una scrisă de un american, englez sau mai știm noi ce nație. 😀

Am primit laude pentru ascensiunea fulminantă a editurii Quantum în preferințele publicului, pentru grafica excepțională și calitatea cărților noastre. Ne implicăm în povestea asta dincolo de obligația de a ne ține de cuvântul dat, este vorba de pasiunea pentru carte.

Lansările de carte au fost niște experiențe electrizante. Sandra Coroian, Daniel Botea, Cristina Oțel, Raluca Andreea Chiper, Mihaela Strenc și Theo Anghel au vorbit despre experiența lor cu cititorii, au dat autografe și au socializat cu cei deveniți de acum prietenii editurii.

Ne-am întâlnit cu unii dintre colaboratorii noștri: Andreea Pandelea, super bloggerul care scrie despre literatură cu pasiune (exact ca noi! de aceea ne este atât de dragă!), Amalia Danciu, Cătălina Coman, Literatura pe tocuri, Delicatese Literare, Cărți cu colți, Dreams have wings și muuuuulți alții, am primit invitații la Târguri de carte care urmează să aibă loc în diferite locuri prin țărișoară, am purtat discuții despre viitoare colaborări…

Între timp, mailul editurii a dat pe afară de manuscrise. Am răsfoit câteva dintre ele și, credeți-ne pe cuvânt, avem surprize pentru voi, nu glumă! 😀 Țineți-vă bine! Ambițioși suntem, pasiune avem, perfecționiști până la a ne exaspera colaboratorii suntem (mda! unii dintre ei mustăcesc, fiindcă știu ce coșmar putem fi când vrem un lucru bine făcut!), ideile ne gâlgâie și abia le ținem să nu ni se deșire pe drum… Am auzit – bârfe, deh! nu plecăm urechea la ele, dar, trebuie să recunoaștem că ne flatează – că unii vor să fie ca noi când or să fie mari, că ar vrea și ei autori ca ai noștri sau poate chiar pe ai noștri… Vina este a redactorilor noștri pe care nu-i scoatem în lume ca să nu ni-i fure careva (îi ținem într-o peșteră păzită de trolul Gică) 😀 care au niște nasuri de speriat – miros o super poveste imediat ce citesc primele pagini din manuscrise. Una peste alta, ne bucurăm că reușim să-i inspirăm și pe alții.

Dacă lumile noi nouțe pe care le-am deschis până acum ți-au plăcut, află că ăsta e doar începutul și a fost așa, de încălzire. 😉

8 thoughts on “Cum fu la Gaudeamus 2016?

 1. Eva Anca says:

  Felicitari tuturor, si mult succes in continuare! Intr-adevar, aveti autori extrem de talentati, si cartile sunt adevarate comori, din toate punctele de vedere.

 2. Oni Pînzariu says:

  Felicitări și la cât mai multe experiențe de acest fel! Sunteți o editură superbă!
  Mă bucur că există oameni care doresc să promoveze literatura română și vă apreciez mult pentru asta! Mult succes în tot ce faceți și la cât mai multe cărți minunate!

 3. Geo says:

  Suuuuper! Aștept cu nerăbdare noile apariții, dacă tot v-au invadat manuscrisele …😂😂😂😂
  Mă bucur ca am avut ocazia sa ne întâlnim, chiar dacă timpul nu a fost atât pe cât am fi vrut… ce-i frumos tine puțin, așa si cu întâlnirea noastră!
  In ce privește coperțile…sunteți printre putinele edituri ale căror coperți tentează cititorul, plac ochiului, si permit –tot cititorului– sa-si facă o idee despre carte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 1 =

Te rugăm să aștepți oleacă...

Alătură-te comunității Quantum

Vrei să fii primul care află despre super-reducerile la cărțile Quantum? Introdu adresa de mail și numele tău în formularul de mai jos.